Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Adres: Abdi Ipekçi Caddesi No:40 Kat:1 D.6-7 (Rolex Saat Üstü) Nisantaşı /Istanbul

Dermal Dolgular

Dermal Dolgular

Dermal Dolgularla Kırışıklık ve Sarkmaların Önlenmesi

Derimizin ana yapı taşlarından biri olan hyaluronik asit bir şeker türevidir deride güçlü bir  bağ dokusu varlığından ve derinin su tutma kapasitesinden sorumludur. Yaşla beraber doğal olarak miktarı azalan hyaluronik asit eksikliğinde sarkmalar,  kırışıklıklar ve deride elastikiyet  kaybı meydana gelir. Dokuda azalan hyaluronik asit miktarını yerine koymak için laboratuvar koşullarında steril  olarak üretilen, çapraz bağlarla zenginleştirilen cilt ile uyumlu hyaluronik asit  içeren dolgular materyalleri kullanırız. Bu jel kıvamlı dolgu maddeleri enjektörlerde hazır halde bulunmaktadır.

Dermal Dolguların Kullanım Alanları

Burun kanatlarından dudak köşelerine inen çizgilerde, dudak köşelerinden çeneye uzanan kırışıklıklarda, göz altı morluk ve çöküklük tedavisinde, elmacık kemiği şekillendirmede, kaşlara şekil vermede, şakak bölgesi hacim kayıplarında , çene şekillendirmede, ince dudaklara hacim kazandırma ve asimetrik dudaklara şekil vermek amaçlı, dudak üzeri barkod çizgilerin giderilmesi, burun ucu yukarıya kaldırma amacıyla, çene konturu belirginleştirmede, göz kenarı çizgilerinde botulinum toksin sonrası gereklilik varsa kaş arası çizgilerinde botulinum toksin sonrası gereklilik varsa sıvı yüzgerme, (liquidface lift, nokta lift) işleminde yüz genelinde toparlama sağlamak için çene ucu şekillendirmede, boyun dekolte çizgilerinde, el  derisi kırışıklık ve hacim kaybı tedavisinde, çukur şeklinde akne ve yara izi tedavisinde Hyaluronik Asit Dolgu Uygulamalarından faydalanırız.

Nasıl Yapılır ? Ne Beklenmelidir ?

Dolgu uygulamalarını  muayenehane şartlarında yapmaktayız. Öncesinde cilde anestezi  kremler sürülür. Derin dolgularda ve dudaklarda gerekirseenjeksiyonla  lokal anestezi  de yapılabiliriz.  Dolgu maddeleri hyaluronik asit oranı, çapraz bağ oranları ve kıvamları açısından  farklılık arz eder. Sorunlu bölgeye ve problemin şiddetine göre uygun  ürüne karar vererek uygulanacak bölgeye uygun yöntemle enjekte ederiz. Enjeksiyon ince iğne uçları veya künt uçlu kanullerle yapılabilir. Yeni geliştirilen dolgu materyallerinin çoğunda aneztetikmaddeler de olduğundan  uygulama  az ağrılıdır. İşlemin etkisi hemen belli olup 14 günde istenilen sonuç elde edilir. Genellikle hastalar uygulama sonrasında normal hayatlarını sürdürebilirler.Dolguların kalıcılığı uygulanan maddeye göre  ve uygulanan bölgeye göre  ortalama 6-9 ay kadardır.